Tillbaka

Index


 

 

 

Att ta hand om en hel/halvfoder hund


Vad innebär det?

 

Hel fodervärd för Tik

Då betalar man ingen köpesumma för hunden utan man betalar genom att lämna ifrån sig tiken för parning och för valpfödsel  2 veckor innan beräknad nedkomst+ de 8 v före leverans då.

2 valpkullar med minst en överlevande valp som uppnår åldern av sex veckor från varje kull ingår i hel foder upp tills fem år efter avtalet är skrivet, sedan övergår automatiskt hunden i fodervärdens ägo ELLER när kullarna är tagna!Halv fodervärd för Tik

Då betalar man halva summan av köpesumman och äger därmed hunden hela tiden och samma som ovan då det gäller att lämna ifrån sig hunden för parning.

1 Valpning ingår med minst en överlevande valp som uppnår åldern av fem veckor i halvfoder upp till fem efter avtaletet är skrivet.


 

Hel fodervärd för Hane

Då betalar man ingen köpesumma för hunden utan man betalar genom parningar, högst till 7 års ålder!


Halv fodervärd för Hane

Då betalar man halva köpesumman och ett visst antal parningar ingår i halvfoder upp till 5 års ålder, hunden övergår i fodervärdens ägo då parningarna är tagna eller då hunden fyller 5 år!


Att tänka på:

Som halv/hel fodervärd står man för kostnader som veterinärvård, försäkring för hunden och mat + vaccinationer. Jag står för Hd och ögonlysning ska göras vid dryga 1,5 års ålder. Och även om några prover behöver tas som har med avel.
Jag är också noga med vad hunden får för foder under första levnadsåret då det eventuellt kan påverka höfternas utveckling.

Givetvis finns fodervärds avtal som följs från SKK

Att tänka på som fodervärd är att jag vill ju gärna ha god kontakt med Er och hunden därav ska foderhem ej vara för långt bort, men diskutera lösningar kan man ju alltid beroende på situation!

 

 

Tillbaka

Index